Srečal sem Boga. Srečal sem te. Srečal sem Tebe.



... plamen Luči, ki počasi, a vztrajno odkriva skrito obličje Bližnjega, s tem ko nemogoče postaja mogoče, ko se v nemožnem razodeva Vsemogočni ...

Ošinil sem ju in zaprl. Ni potrebno, da sem farizej, ljudomrznež, vase zagledani najstnik ali pa človek, ki zre smrti v oči. Dovolj je, da sem to, kar sem, s tem, kar sem. Betlehemčan. Ošinem in zaprem. 

Nič posebnega nisem videl v njiju, zato sem zaprl. Brez da bi našteval predsodke, ki jih imam do moža, ki se z nosečo ženo skorajda sredi noči potika okoli, imam dovolj razlogov, zakaj zapiram svoja vrata. Slehernik sem, v tem, kar sem in s tem, kar sem. Zato v tem betlehemu vsakdanjosti Zanj ni prostora. In prav res sem toliko ti, kot si ti jaz. Tudi zato lahko rečem, da sva si v tem podobna. Imam ravno prav svoj prav in v zaprtih vratih ne vidim nič spornega.

A nekaj ... nekaj mi ne da miru ... zato še enkrat odprem ... in vidim tebe ... vidim … Tebe …

... nemogoče, a vendar mogoče ...

... samo ti, pa vendar Ti ...

... saj si kot jaz, a nisi jaz, zato Si ...

... zrem te, presenečen si … jaz pa Te zrem ...

... vem, nemogoče je, pa vendar ... da, prav zares si Ti, moj Bog ... ti, moj bližnji ... jaz, Tvoj bližnji ...

... Gospod je naznanil svojo zmago, pred očmi narodov je razodel svojo pravičnost (Ps 98,2) ... 

... tu pred mojimi očmi Si, čeprav ti ne razumeš, kaj v resnici zame si ... 

... Veselite se, pravični, v Gospodu (Ps 97,12) ...

... nasmejim se: "Veseli se, saj to si vendar ti!" ... 

... Veselé naj se nebesa in zemlja naj se raduje ... šumi naj morje in kar ga napolnjuje ...  veseli naj se polje in vse, kar je na njem ... pred Gospodom ... ker pride (Ps 96, 11-13) ... ker je tu ... tu pred mano ... 

... plamen Luči mi je odkril ... in nemogoče je postalo mogoče ... v nezmožnem se je razkril Vsemogočni ... odkrilo se je skrito obličje Bližnjega v tebi moj bližnji, v tebi, ki si pred menoj ... ki se ne zavedaš da Si, a prav zares Si ... obličje Bližnjega, ki me v tebi išče in najde … prav zares, srečal sem Boga ... hvala ti ... hvala Ti!

V hvaležnosti ti želim blagoslovljen praznik razodetja obličja Bližnjega!

Komentarji

Priljubljene objave