Blokada


Prehitro se odvijajo dnevi, da bi lahko strnil svoje občutke, kaj šele, da bi jih zamotal v kakšno zgodbo... Kot da, me nekaj drži za roke, da ne morem pisati. Včasih zgodba pade na papir (torej na računalnik), te dni pa na iz računalnika pada ogromno neumnosti, ki mi vzamejo čas. Zagotovo je internet prav dobro narejena stvar, oz. (kot teolog je že prav, da skrbim tudi za svoj jezik) kot ne dobro narejena stvar. Hitro pritegne tvojo pozornost. Na 24ur.com sem jih večkrat celo zalotil, da v želji, da bi prebrali novico, le-tej spremenijo naslov, vsebina pa ostane ista. Nasploh na tem portalu skrbijo za novice, ki so bolj rumene zvrsti, medtem ko si na rtvslo.si, drug portal, ki ga dnevno spremljam, novičke z rumeno vsebino spravlja pod zavihek zabava, vse ostalo pa ima, vsaj navidez, resno obliko. 
In če sem se že lotil teh dveh medijev naj še opišem teološko podkovanost. Žalostno je, da naš osrednji portal nima kakšnega malo bolj podkrepljenega novinarja, ki bi pisal o stvareh glede Cerkve. Zgodilo se je namreč, da sem svoje pripombe na članek moral poslati 4×, da so naposled članek, s teološkega stališča, napisali pravilno. Na drugem omenjenem portalu so novice s tega stališča zelo zelo okrnjene, tako da kaj dosti ni za popravljati. Za razliko od tiskanih medijev, ki jih prav tako vsaj za silo spremljam, naši spletni veliko manj omenjajo dobrodelnost. Karitas je bil tako na Popovem portalu nazadne omenjen sredi aprila, seveda imamo v mislih Slovenski Karitas. Za razliko od dnevnih časnikov imamo v njih dobrodelne ustanove omenjene vsaj tedensko. Portal nacionalne televizije je tu malce boljši glede tega, Karitas je omenjen v aprilu tedensko, v marcu... mesečno. 
Zakaj omenjam ravno Karitas? Saj veste, Mt 5,16, da naj vaša luč sveti v temi. Karitas je zagotovo, ena izmed svetlejših luči, ki lahko sveti v tem svetu, zagotovo pa samo začetek z nadaljevanjem, z besedo karitas pisano z malo, kar pa je vsa dobrodelnost, ki jo kristjani storimo. Nimamo veliko priložnosti, da bi v medijih predstavili svoj karitas. Pa nič zato. Energijo ne vlagajamo v to, da se pritožujemo, da smo neopaženi. Raje jo usmerimo v delovanje. In luč bo zagotovo zasvetila...
No pa je nastala objava:)

Komentarji

  1. Mt 6,1-4 in kot si napisal, luč bo gotovo zasvetila!

    Pa ful dober križev pot!

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave