Noč, ko je človek vstal

To je bila noč, ko je človek vstal od mrtvih. Po tem so že dolgo hrepenela srca.

Tisočera užaljena, ranjena srca so želela k njemu. To niso bili ubogi, zaničevani, zavrženi, pač pa do nedavnega uspešni, hvalevredni, upoštevani. Ti so se napotili. Brezkončna procesija je bila. Vsi tisti, ki so življenje zajemali z veliko žlico, so odprli spočite oči, vzdignili svoja brezhibna relesa. Nesli so mu srca naproti. Križani Človek se je z njimi srečal v grobu, na nikogar ni pozabil, ki je v svoji ponižnosti vstopil v grob, vsem je delil vstajenje. In bili so mu hvaležni in so zaupali vanj. Dar, ki jim ga je podelil, je bil vreden več, nego vsa brezskrbna bogastva, ki jih prodaja brezskrbno žviljenje za brezskrbna srca. Kogar se je dotaknila njegova usmiljenja luč, kogar je blagoslovil njegov plamen, tisti, je oživel, truplo je postalo živo, lahke in poskočne so bile njegove noge. Večni Človek mu je podelil življenje. Kadar bodo skeleli udarci življenja, bo romalo srce k njemu, v deželo utolaženega upanja, pozabljenega trpljenja. 
Zazvonili so velikonočni zvonovi od vzhoda in od zahoda in vsepovsod so se dramili uspešni, hvalevredni, upoštevani in so vstopali v grob. Življenje je praznovalo veliki praznik upanja in zmagoslavja; pozdravljeni so bili, ki so spregledali, da vodi čez grob cesta v življenje. Ponosni so bili in gledali zmagonosno, ki so vedeli, da so vstali v Kristusu in je Kristus vstal v njih ...
Tako so praznovali praznik, ko je Človek ponovno vstal. Ni bilo tisto noč mrtvega srca, ki bi ne živo vztrepetalo; komaj razumelo radost, ki je kipela do vrha; komaj se je zavedal mrtvi in bilo mu je kakor v sanjah, ko je videl luč in ko je začutil usmiljeni pogled na svojem truplu, na telesu, ranjenem od samozadostnosti greha.


(velikonočna parafraza Cankarjeve Hiše Marije Pomočnice)

Tam v smrti srca se srečava. 
Jaz in Ti.
Jaz, človek in Ti Bog.
A vendar, Ti Človek in jaz ...
Jaz. V svoji nebogljenosti biti.
V Tebi biti.
V Tebi živeti.
Naj bo blagoslovljena velika noč!

Komentarji


 1. INTERNET SCAM ALERT‼️

  The internet today is full of SCAM ADS, mostly in comments of various sites and blogs. A large number of individuals have been victims of scam and lost a lot of money to SCAMMERS. Most of the common scam you can see
  ❌BANK LOAN SCAM. ❌BINARY OPTIONS SCAM.
  ❌LOTTERY SCAM. ❌HACKING SCAM. and lost more......

  ✳️The big Question is “Can someone Recover their money lost to Internet Scam⁉️
  I will say yes, and will tell you how.

  The only way to Recovery your is to hire a Hacker who will help you take back your money from this Scammers and today is your lucky day, you just met the guys perfect for the job.

  WHO ARE WE❔
  We are PYTHONAX, A group of skilled Hackers and have dedicated our time to help individuals get back thier money from INTERNET SCAMMERS. There is a research was carried one to calculate the amount of money lost through Scam, and it was confirmed that more than USD $3billion annually.

  HOW DO WE OPERATE❔
  We first of all study the scammer brought to us by hacking the person device(phone or computer) to get information of How, Where, this person keeps money he/she as defrauded people of ( so many of this scammers don’t actually save the money in banks, they mostly stack the money in a Bitcoin wallet, that way it is safe and untraceable to authorities) and we work on a strategy to get back the money and give it back to whom they have defrauded.

  Contacting us is simple, just give us a message through the email below.
  Email-: PYTHONAX@OUTLOOK.COM

  If you a victim of internet scam or you know someone who is, make contact to us immediately. You are 💯 % safe to contact us, our email is very secure.  We also provide Legit Hacking Services such as-:
  🔸Phone Hacking/Cloning
  🔸Email Hacking & Password Recovery
  🔸Social Media Hacking & Passowrd Recovery
  🔸Deleted Files Recovery 🔸Mobil Tracking
  🔸Virus detection & Elimination. e.t.c

  Email-: PYTHONAXHACKS@GMAIL.COM
  Pythonax.
  2020 © All Right Reserved.
  OdgovoriIzbriši

Objava komentarja